اینترنت اشیا چیست؟
اینترنت اشیا (internet of things ) توصیفکننده سیستمی است که در آن اشیا در دنیای فیزیکی و با استفاده از حسگرهایی که درون اشیا قرار دارند یا به آنها متصل هستند، از طریق فناوریهای ارتباطاتی بیسیم و با سیم به اینترنت متصل شدهاند و به تبادل اطلاعات میپردازند. این حسگرها میتوانند از انواع متنوعی از ارتباطات محلی نظیر RFID ،NFC ،WiFi ،Bluethooth Zigbee استفاده کنند. حسگرها همچنین توانایی اتصال منطقهای گسترده همانند GSM ،GPRS ،3G و LTE را نیز دارند. به عبارت بسیار ساده، اینترنت اشیا تواناییهای زیر را دارد:
1- اشیای بی جان و جان دار به یکدیگر متصل می شوند
آزمایشهای ابتدایی و توسعه شبکههای اینترنت اشیا با اتصال وسایل صنعتی آغاز شد. امروزه چشمانداز اینترنت اشیا (IoT) توسعه یافته و برای اتصال از وسایل صنعتی به هر چیزی توسعه پیدا کرده است. این محدوده گسترده از اشیا از توربینهای گازی و وسایل اندازهگیری گرفته تا ترموستاتهای هوشمند را در بر میگیرد. این دامنه گسترش یافته حتی ارگانیسمهای زنده از قبیل گیاهان، حیوانات مزرعه و انسانها را نیز در بر میگیرد. برای مثال، پروژه ردیابی گاوها در Essen از دادههای جمعآوری شده با استفاده از برچسبهای مکانیابی رادیویی برای بررسی وضعیت بیماری و رفتار حرکتی گاوها استفاده میکند. محاسبات پوشیدنی و دستگاههای دیجیتالی بررسی سلامت شبیه به Fitbit و Nike+ Fuel مثالهایی از بهکارگیری اینترنت اشیا توسط مردم هستند. در تمام این وسایل این حسگرها هستند که نقش اصلی را ایفا میکنند. حسگرهای مختلفی که روی اشیا فیزیکی قرار میگیرند، وظیفه کنترل وضعیت خاصی مانند مکان، لرزش، حرکت و دما را بر عهده دارند. در اینترنت اشیا حسگرها به یکدیگر و سیستم مربوط متصل میشوند. این حسگرها توانایی درک اطلاعات را دارند و دادههایی را برای حسگرهای دیگر آماده میکنند
2- از حس گرها برای جمع آوری داده ها استفاده می کند
اشیای فیزیکی متصل یک یا چند حسگر خواهند داشت. هر حسگر برای بررسی یک وضعیت خاص شبیه به مکان، از لرزش و کنترل درجه حرارت استفاده میکند. در اینترنت اشیا این حسگرها به یکدیگر و سیستمها متصل میشوند و به درک اطلاعات میپردازند یا اطلاعاتی را که خوراک دادهای حسگرهای دیگر است، تولید میکنند. شرکتها و افراد از اطلاعات تولید شده توسط این حسگرها استفاده میکنند.
3- قسمتی از شبکه IP را تغییر می دهد که ارتباط برقرار کند
در گذشته، مردم با یکدیگر و ماشینها ارتباط برقرار میکردند. تصور کنید اغلب وسایل اطرافتان توانایی برقراری ارتباط با شما را داشته باشند. این وسایل به شما چه خواهند گفت؟ وسایل مجهز به اینترنت اشیا اطلاعاتی درباره وضعیت خود، محیط اطراف، مردم، سیستمهای نرمافزاری و ماشینها در اختیار ما قرار خواهند داد.
زمان و حجم ارسال این اطلاعات قابل کنترل است. تمام این وسایل یک هویت دیجیتال خواهند داشت و همانند یک انسان قادر به شناسایی شدن هستند.
کاربردهای IOT
مثال های IOT در حوزه های مختلف
IOT برای خانه های هوشمند
IOT که می توان پوشید
IOT در بازرگانی
IOT در هوشمند سازی شهر ها
IOT در سلامت
IOT در کشاورزی
IOT در نقل و انتقال
IOT در اتوماسیون صنعتی
internet of things (IoT) برای مدیریت انرژی